Over Esther Dekker

Mijn naam is Esther Dekker en ik beoefen het prachtige vak hoefspecialisme. Mijn fascinatie en passie voor het bijzonder edele dier het paard begon al in de luiers. Ik heb dan ook al behoorlijk wat kilometers in de paardenwereld op mijn teller staan en deze tikt nog altijd voort. Mijn verdieping in de paardenhoef is voortgekomen uit diverse onbevredigende resultaten na de bekappingen van mijn eigen paarden door verschillende hoefsmeden en bekappers. Mijn paarden bewogen niet lekker voort, op de oorzaak hiervan wist ik geen vinger te leggen. Een zoektocht was geboren. Na vele verschillende stromingen in de hoefwereld geraadpleegd te hebben, was werkelijk niemand in staat een degelijke diagnose te stellen.

20121120_141413

Ondanks dat er in onze samenleving geen wilde paarden meer voorkomen is het toch noodzaak paarden zo natuurlijk mogelijk te houden en dus ook te bekappen.

De hoeven van het gedomesticeerde paard verschillen enorm van dat van een paard wat in vrijheid leeft en behoeven daarom ook een behandeling aangepast aan hun leefomgeving, voeding- en bewegingspatroon.

 

 

In mijn bekappingen laat ik mij de hoef zoveel mogelijk vertellen wat het nodig heeft. Aspecten zoals discipline, huisvesting, voeding etc. zijn hier ook van invloed op. Ik probeer zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven. De hoef, met zijn prachtig mechanisme, is gemaakt zoals de natuur het bedoeld heeft. Een vernuftig hoogstandje van Moeder natuur. Het is niet aan mij om tegen de wetten van de natuur in te druisen maar deze zoveel mogelijk te respecteren. Moeder natuur heeft het toch immers altijd bij het rechte eind? Doordat de mens het paard uit zijn natuurlijke habitat heeft gehaald, wat ook van invloed is op de hoeven, is het af en toe nodig om de natuur een handje te helpen.

“If you stay focused on nature’s truth, you’ll never get lost in the jungle of conflicting trimming advice.” ~ Jaime Jackson, 1999