Visie

Er zijn vele stromingen in de paardenwereld. Ieder heeft zijn eigen ideeën en opvattingen en dat is prima. Ik ga er dan ook vanuit dat iedereen zijn/haar professie afstemt vanuit het oogpunt van het paard, of dat nu een fysiotherapeut, zadelmaker, paardentandarts, osteopaat, hoefspecialist of instructrice is, uiteindelijk willen we allemaal maar een ding: het beste voor het paard.

En dat is nu net waar de schoen wringt, want is een bit in de paardenmond en een boom in je zadel nu eigenlijk wel zo paardvriendelijk? Elektrisch de tanden en kiezen laten vijlen, wel of geen hoefijzers? Kortom: genoeg zaken om je gedachten eens over te laten gaan.

Wat voor jou als paarden558781_323410674432818_994144432_n[1] - kopie(1)eigenaar belangrijk is, is een doel te stellen voor jou en je paard. Welke weg willen jullie bewandelen en welke mensen passen in dat plaatje om jou en je paard optimaal te kunnen begeleiden. Focus niet op één aspect. Oriënteer je breed. Kijk in vele keukens mee, verzamel de beste ingrediënten en bak de lekkerste taart.

Er bestaat geen reguliere bekapping. Ieder paard is immers uniek, zo ook elke hoef. Discipline, huisvesting, klimaat, voeding etc. dienen in acht genomen te worden om tot een juiste bekapping te komen.
Het lijkt tegenwoordig meer regel dan uitzondering om heel gewichtig over hoeven te praten. Wat mij betreft kun je vanaf een foto geen goed beeld vormen van de werkelijke situatie en is het dus ook onmogelijk om een oordeel te vellen.

Ik bekijk ter plaatse de situatie, concentreer mij niet alleen op de hoeven maar bekijk het hele plaatje, vergaar de benodigde informatie en belangrijkst van alles laat de hoef mij vertellen wat het nodig heeft.

In mijn communicatie ben ik helder, duidelijk en transparant. Ik vertel wat ik zie/signaleer en breng een passend advies uit.